Tuesday, August 25, 2009

Pendaftaran Keahlian

Sempena Persidangan Pegawai Psikologi Perkhidmatan Awam Ke-7, 18-19 Ogos 2009 lalu, PSiPA telah membuka kaunter pendaftaran kepada pegawai psikologi untuk mendaftar sebagai ahli PSiPA. Berdasarkan edaran borang pendaftaran dengan kaedah pemilihan nombor ahli peribadi, pegawai yang menghadiri persidangan berpeluang untuk memilih nombor masing-masing. Siapa cepat dia dapat. Sebanyak lebih 100 borang berjaya diedarkan. Dipohon pegawai yang hadir agar dapat memanjangkan perkara ini (keahlian PSiPA) kepada rakan-rakan yang tidak hadir.

Kepada pegawai yang berminat sila tunggu makluman seterusnya atau hubungi nombor yang tertera di borang pendaftaran. Hubungi talian berikut untuk sebarang pertanyaan
03-8316 4394/4391 (Pn. Mahani/Pn. Onn)

Persidangan Pegawai Psikologi Perkhidmatan Awam

Pada 18-19 Ogos 2009 lalu, Persidangan Pegawai Psikologi Perkhidmatan Awam telah dilangsungkan di Dewan Melati, Perbadangan Putrajaya. Persidangan ini telah dihadiri oleh seramai 250 orang pegawai psikologi daripada pelbagai kementerian, jabatan, badan berkanun dan agensi.

Sempena persidangan ini, PSiPA telah merumuskan empat resolusi untuk dicadangkan kepada pihak kerajaan melalui JPA. Resolusi ini telah disampaikan kepada Y.Bhg. Dato' Ab. Khalil Ab.Hamid yang mewakili Y.Bhg. Tan Sri Ismail Adam, Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam ketika majlis penutup persidangan pada 19 Ogos.

Diharap agar resolusi yang dikemukakan dapat diambil pertimbangan oleh pihak kerajaan demi menjaga kepentingan dan kelangsungan kerjaya pegawai psikologi.